Fest vid byggplatsen 15 september 2018

Lördagen den 15 september bjuder Blekingska Nationen och Stiftelsen Herulero alla gynnare (som skänkt minst 2000 kr) på fest vid platsen där våra nya hus ska byggas i östra Lund.

Vi har tält på plats och bjuder på en klassisk studentfest tillsammans med aktiva studenter, gynnare av bygget och givetvis de som arbetar med planeringen av nybygget.

De aktuella planerna kommer presenteras och vi kommer även lyssna på inlägg och kommentarer från alla närvarande.

Förhoppningsvis blir de flera ansikten från förr som ni stöter på och så bjuds ni även på lite underhållning under kvällen.

Inbjudan kommer skickas ut under sommaren till samtliga gynnare, men vi kommer bjuda in löpande till de som kommer på att de vill gynnas oss senare också.

Swisha minst 2.000 kr till 123 207 3658 och fyll i namn, email och adress så kommer en inbjudan. Vi kommer även ha en uppdaterad onlinelista på de som har anmält sig (om man godkänner att namnet visas).

Blekingska Nationen har nu 60 Mkr att investera i nybygget

Efter nästan sextio år på Väster i Lund har Blekingska Nationen nu sålt sin fastighet på Måsvägen. Planen är att istället bygga nya studentbostäder vid Ole Römers Väg / Ideon. Målet är att erbjuda boende för 200 studenter samt nya, flexibla och moderna nationslokaler för sina medlemmar.

- Vi har länge funderat på att bygga nya studentlägenheter för att erbjuda ännu fler av våra medlemmar möjlighet till prisvärt boende, säger Johan Dalén, ordförande i nationens husstyrelse.

- Då fastighetsbolaget Kudo visade intresse för vår fastighet och vi samtidigt fick möjlighet att köpa en tomt vid Ideon i ett gynnsamt marknadsläge, gjorde vi slag i saken”.

herulero.jpg

Försäljningen av Måsvägen innefattar en överenskommelse där nationen hyr tillbaka bostäderna i två år. Det möjliggör nybygget vid Ole Römers plats / Ideon, utan att de nuvarande hyresgästerna påverkas.

Genom försäljningen och tidigare fonderade medel har nationen cirka 60 Mkr att investera i nybygget, vilket gör det möjligt att låna pengar och bygga nytt men ändå erbjuda studenterna prisvärt boende.

- Att bygga studentlägenheter och få en rimlig hyra är nu fullt möjligt, men vi behöver fortfarande få in mycket pengar så vi har råd att även bygga nationslokaler för studier och sammankomster för våra medlemmar. Där hoppas vi på bland annat gamla medlemmar och personer och företag med anknytning till Blekinge, fortsätter Dalén.

Lunds kommun och Blekingska Nationen håller som bäst på att fastställa detaljplanen och siktet är inställt på byggstart i slutet av året eller början av 2019.

Genom försäljningen av husen på Måsvägen har nationen nu kapat ankartrossen och det finns bara en väg framåt.

För frågor kontakta Johan Dalén   0733-82 97 69

Swishsången introducerades

Lördagen 25 november avhölls Blekingska Nationens Höstblot på Akademiska Föreningen i Lund. Förutom att Mats Knutson installerades som Hedersledamot av Blekingska Nationen introducerades även Swishsången.  Budskapet förstods av de välutbildade och generösa deltagarna så under kvällen swishades 22.456 kr till vårt insamlingskonto - 123 207 3658.

 Blekingska Nationens Höstblot 2017

Blekingska Nationens Höstblot 2017

För ni som är nyfikna på Swishsången är den ganska enkel.
Melodi: Läppar tiger (ur Glada Änkan) / även känd som Punschen kommer
Text: 123 207 3658  (sjunges fyra gånger)

Swish för donationer är öppet!

swishat_2.jpg

Nu har vi öppnat vår SWISH-konto 123 207 3658 för donationer till Blekingska Nationens del av nybygget. Man kan donera hur mycket eller hur lite man vill till vårt SWISH-konto. Alla pengar går direkt till Blekingska nationens.  Vill man garantera en plats på ut- och inflyttningsfesten bör man bli gynnare och skänka minst 2.000. kr. Läs mer här hur man blir gynnare, glöm sedan aldrig SWISH 123 207 3658

Stiftelsens styrelse vill givetvis också hjälpa nationen, så vi har redan invigt Swishkontot!