Vi kan få bidrag med 25 miljoner kronor!

Stiftelsens styrelse har arbetat vidare med projektet att bygga nya studenbostäder i östra Lund. De viktigaste för oss är att vi inte tar några onödiga risker utan att vi ska ha ekonomi att bygga nya bostäder och sköta dem väl. Finaniseringsfråga är därmed en av de viktigaste frågorna i detta stadiet.

Staten via Boverket har nu ett ”Stöd för hyresbostäder och bostäder för studerande” som verkar passa oss riktigt bra. Vi får ha en maximal hyra på ca 1680 kr/m2 inkl del i korridor för våra boende för att kunna få detta bidrag. Denna låga maxhyra för nybygge gör att många andra (såsom AFB) väljer att inte ansöka om dessa bidrag. Men Stiftelsen Herulero vill ha så låga hyror som möjligt samtidigt som vi tryggar boende i framtiden, så vi tror att det skulle passa oss riktigt bra.

Vi räknar med att detta skulle ge stiftelsen ca 25 Mkr i bidrag till byggandet.

Det går att läsa mer här:
https://www.boverket.se/sv/bidrag--garantier/stod-for-hyresbostader-och-bostader-for-studerande/

Slutsatsen är att vi i styrelsen känner att ett nybygge med rimliga hyror kommer ett steg närmare.