Blekingska Nationen har nu 60 Mkr att investera i nybygget

Efter nästan sextio år på Väster i Lund har Blekingska Nationen nu sålt sin fastighet på Måsvägen. Planen är att istället bygga nya studentbostäder vid Ole Römers Väg / Ideon. Målet är att erbjuda boende för 200 studenter samt nya, flexibla och moderna nationslokaler för sina medlemmar.

- Vi har länge funderat på att bygga nya studentlägenheter för att erbjuda ännu fler av våra medlemmar möjlighet till prisvärt boende, säger Johan Dalén, ordförande i nationens husstyrelse.

- Då fastighetsbolaget Kudo visade intresse för vår fastighet och vi samtidigt fick möjlighet att köpa en tomt vid Ideon i ett gynnsamt marknadsläge, gjorde vi slag i saken”.

herulero.jpg

Försäljningen av Måsvägen innefattar en överenskommelse där nationen hyr tillbaka bostäderna i två år. Det möjliggör nybygget vid Ole Römers plats / Ideon, utan att de nuvarande hyresgästerna påverkas.

Genom försäljningen och tidigare fonderade medel har nationen cirka 60 Mkr att investera i nybygget, vilket gör det möjligt att låna pengar och bygga nytt men ändå erbjuda studenterna prisvärt boende.

- Att bygga studentlägenheter och få en rimlig hyra är nu fullt möjligt, men vi behöver fortfarande få in mycket pengar så vi har råd att även bygga nationslokaler för studier och sammankomster för våra medlemmar. Där hoppas vi på bland annat gamla medlemmar och personer och företag med anknytning till Blekinge, fortsätter Dalén.

Lunds kommun och Blekingska Nationen håller som bäst på att fastställa detaljplanen och siktet är inställt på byggstart i slutet av året eller början av 2019.

Genom försäljningen av husen på Måsvägen har nationen nu kapat ankartrossen och det finns bara en väg framåt.

För frågor kontakta Johan Dalén   0733-82 97 69